Recepty

NUTELLA PANNA COTTA

Suroviny

  • 2,5 plátku želatíny
  • 500 ml smotany (na šľahanie)
  • 90 g nutelly
  • 50 g krupicového cukru

Postup

  1. Želatínu zmäkčíme v miske so studenou vodou.
  2. Smotanu privedieme takmer do varu.
  3. Miešame 5 min. pri 75 °C.
  4. Pridáme nutellu a cukor.
  5. Miešame 30 sekúnd na stupni 2.
  6. Vmiešame osušenú želatínu.
  7. Miešame 30 sekúnd na stupni 2.
  8. Panna cottu rozdelíme a necháme vychladnúť 3 hodiny v chladničke.

Pri recepte môžete využiť:

VYSOKORÝCHLOSTNÝ MIXÉR TEFAL ULTRABLEND COOK

Vysokorýchlostný mixér s možnosťou varenia na prípravu studených aj teplých pokrmov. Osem automatických programov zaručuje rýchlu a jednoduchú prípravu rôznych druhov jedál vrátane krémových polievok, smoothies alebo pyré či omáčok. Samozrejmosťou je digitálny displej s jednoduchou voľbou automatických programov či manuálnym ovládaním.

  • NUTELLA PANNA COTTA
    Prehrať

    Suroviny

    • 2,5 plátku želatíny
    • 500 ml smotany (na šľahanie)
    • 90 g nutelly
    • 50 g krupicového cukru

    Postup

    1. Želatínu zmäkčíme v miske so studenou vodou.
    2. Smotanu privedieme takmer do varu.
    3. Miešame 5 min. pri 75 °C.
    4. Pridáme nutellu a cukor.
    5. Miešame 30 sekúnd na stupni 2.
    6. Vmiešame osušenú želatínu.
    7. Miešame 30 sekúnd na stupni 2.
    8. Panna cottu rozdelíme a necháme vychladnúť 3 hodiny v chladničke.

    Pri recepte môžete využiť:

    VYSOKORÝCHLOSTNÝ MIXÉR TEFAL ULTRABLEND COOK

    Vysokorýchlostný mixér s možnosťou varenia na prípravu studených aj teplých pokrmov. Osem automatických programov zaručuje rýchlu a jednoduchú prípravu rôznych druhov jedál vrátane krémových polievok, smoothies alebo pyré či omáčok. Samozrejmosťou je digitálny displej s jednoduchou voľbou automatických programov či manuálnym ovládaním.

  • LAHODNÉ VAFLE S NUTELLOU
    Prehrať

    Suroviny

    • 175 g hladkej múky
    • 3 vajcia
    • 7 lyžíc oleja
    • 150 ml mlieka
    • 1 lyžica kryštálového cukru
    • 2 lyžičky prášku do pečiva
    • štipka soli
    • nutella na ozdobenie

    Postup

    1. Zmiešame suché prísady.
    2. Oddelíme bielky od žĺtkov.
    3. Bielky vyšľaháme do tuha.
    4. K suchým prísadám pridáme olej, mlieko a žĺtky.
    5. Šľaháme, kým nie je cesto hladké.
    6. Vmiešame vyšľahané bielky.
    7. Hotové cesto nalejeme do vafľovacieho boxu.
    8. Pečieme 5 minút.
    9. Hotové vafle potrieme nutellou podľa chuti.
    10. Ozdobíme malinami alebo čučoriedkami.

    Pri recepte môžete využiť:

    SENDVIČOVAČ TEFAL SNACK COLLECTION

    Moderný sendvičovač so setom 4 výmenných boxov pre dokonalé sendviče, panini, chuťovky a vafle. Mimoriadne praktický prístroj pre gurmánske zážitky. Jednoduchá výmena boxov, ktoré sa ľahko čistia vďaka nepriľnavému povrchu s možnosťou umývania platní v umývačke.

  • BANÁNOVÝ KOKTEIL S NUTELLOU
    Prehrať

    Suroviny

    • 2 banány
    • 200 ml vychladeného plnotučného mlieka
    • 3 lyžice nutelly
    • 4 – 5 kociek ľadu

    Postup

    1. Banány ošúpeme.
    2. Banány mixujeme s mliekom, nutellou, cukrom a ľadom 1 minútu.
    3. Nápoj porozlievame do pohárov a ihneď podávame.

    Pri recepte môžete využiť:

    VÁKUOVÝ MIXÉR TEFAL FRESHBOOST

    Vákuový mixér, ktorý dokáže vysať vzduch z nádoby a zlepší kvalitu mixovaných potravín. Vďaka technológii NutriKeep mixér zachováva viac živín v ovocí a zelenine. Vaše pokrmy budú nielen skvele vyzerať, ale predovšetkým budú skvele chutiť a zachovajú si svoje živiny a vitamíny.

  • BUCHTIČKY NUTELLA
    Prehrať

    Suroviny

    • 13 cl plnotučného mlieka
    • 5 g čerstvého droždia
    • 4 vaječné žĺtky
    • 275 g hladkej múky
    • 20 g práškového cukru
    • 40 g zmäknutého masla pokrájaného na kocky
    • 4 g soli
    • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
    • 150 g nátierky nutella
    • olej na vyprážanie (2 polievkové lyžice na každé vyprážanie)

    Postup

    1. Mlieko zahrejeme a rozpustíme v ňom čerstvé droždie.
    2. Starostlivo rozšľaháme a necháme odpočinúť 10 minút.
    3. Do misy nasypeme hladkú múku, pridáme cukor a vmiešame zmes mlieka s droždím.
    4. Pridáme maslo a vaječné žĺtky.
    5. Šľaháme, kým cesto nie je hladké.
    6. Cesto dáme na 1 – 2 hodiny vykysnúť.
    7. Cesto na doske posypanej múkou vyvaľkáme do valčeka.
    8. Rozdelíme na 12 rovnakých bochníkov.
    9. Vytvarujeme buchtičky a necháme odstáť 30 minút.
    10. Predhrejeme fritézu, do ktorej dáme 2 polievkové lyžice oleja.
    11. Zvolíme program 6.
    12. Do fritézy vložíme 4 buchtičky.
    13. Buchtičky dozdobíme nutellou.

    Pri recepte môžete využiť:

    FRITÉZA TEFAL ACTIFRY GENIUS

    Zdravý a jednoduchý spôsob, ako si vychutnať obľúbené vyprážané pokrmy vďaka bezolejovej fritéze! Inteligentná a dokonale všestranná fritéza ponúka 9 automatických nastavení pre rôzne vyprážané pokrmy vrátane hranolčekov alebo krokiet. Vďaka exkluzívnej technológii môžete len s pár kvapkami oleja, alebo dokonca bez neho, pripraviť chutné a pritom zdravé pokrmy, ktoré si zamilujete.

  • NUTELLA MOUSE
    Prehrať

    Suroviny

    • 4 vajcia + 2 bielky
    • 75 g krupicového cukru
    • 150 g nutelly
    • 50 g masla
    • 50 g 30 % smotany
    • 8 lyžíc orestovaných lieskových orieškov

    Postup

    1. Oddelíme bielky od žĺtkov.
    2. Žĺtky rozšľaháme s cukrom.
    3. Vo vodnom kúpeli rozpustíme smotanu s maslom.
    4. Vmiešame nutellu.
    5. Vyšľaháme žĺtky s cukrom.
    6. Z bielkov vyšľaháme sneh.
    7. Žĺtky zmiešame s nutellovou zmesou.
    8. Pridáme sneh a premiešame.
    9. Na dno pohárov nasypeme oriešky.
    10. Penu necháme v chladničke vychladnúť 2 – 3 hodiny.

    Pri recepte môžete využiť:

    TYČOVÝ MIXÉR TEFAL QUICKCHEF 8v1

    Ručný mixér 8 v 1 vám dokáže pripraviť celý rad receptov. Vďaka výkonnému motoru s 20 stupňami rýchlosti a súprave nádob môžete strúhať, sekať, miesiť, krájať alebo mixovať. Môžete si tak pripraviť ovocný či mliečny kokteil, pesto alebo nadýchaný bielkový sneh. Dokonalá ergonómia a intuitívne ovládanie.

  • NUTELLA MAKRÓNKY
    Prehrať

    Suroviny

    • 6 bielkov
    • 260 g práškového cukru
    • 240 g mletých mandlí
    • 30 g kakaa
    • 200 g krupicového cukru
    • 400 g nutelly

    Postup

    1. Rúru predhrejeme na 140 °C.
    2. Práškový cukor, mandle a kakao miešame na stupni 3.
    3. Preosejeme cez jemné sitko.
    4. Bielky vyšľaháme na stupni 6.
    5. Pridáme polovicu krupicového cukru a prešľaháme.
    6. Keď sneh začne hustnúť, pridáme druhú polovicu cukru a šľaháme.
    7. Do snehu vmiešame na stupni 4 zmes cukru, mandlí a kakaa.
    8. Plech vyložíme papierom na pečenie.
    9. V pravidelných rozstupoch naň načrtneme kolieska s priemerom 3,5 cm.
    10. Pomocou hladkej dýzy tvoríme kopčeky do nakreslených koliesok.
    11. Necháme 20 minút odpočinúť.
    12. Pred pečením položíme plech s makrónkami ešte na ďalší plech.
    13. Pečieme 15 minút.
    14. Dvierka rúry necháme mierne pootvorené.
    15. Makrónky necháme vychladnúť 5 – 10 minút.
    16. Polovicu makrónok natrieme nutellou.
    17. Necháme uležať 24 hodín v chladničke.

    Pri recepte môžete využiť:

    KUCHYNSKÝ ROBOT TEFAL MASTERCHEF GRANDE

    Veľký robot nielen pre veľkých milovníkov pečenia. Pripravte rôzne cestá, nadýchaný sneh alebo krém. Vždy sa môžete spoľahnúť na vysokovýkonný motor a tri kvalitné liatinové miešacie nástroje na dokonalé hnetenie, šľahanie. Veľká misa s objemom 6,7 litra dokáže pripraviť až 2,6 kg tortového cesta. Súčasťou prístroja je navyše nadstavec skleneného mixéra, mlynček na mäso a krájacie a strúhacie príslušenstvo.

  • BANÁNOVÁ HRIANKA
    Prehrať

    Suroviny

    • 2 ks hriankového chleba
    • 10 g nutelly
    • 1/2 banána

    Postup

    1. Hriankový chlieb natrieme nátierkou nutella.
    2. Pridáme pokrájaný banán.
    3. Zapečieme, kým nie je chlieb zlatistý.

    Pri recepte môžete využiť:

    ELEKTRICKÝ KONTAKTNÝ GRIL TEFAL OPTIGRILL

    Jednoduché a vždy perfektné grilovanie od krvavého až po dobre prepečené mäso vďaka technológii „Automatického senzora grilovania“, keď sa nastaví čas a teplota podľa hrúbky a počtu porcií na gril.

    6 rôznych programov – hamburger, hydina, sendvič, klobása, červené mäsá a ryby. So svetelným indikátorom priamo sledujete, v akej fáze sa vaše grilovanie nachádza. Staňte sa pánom grilovania a pripravte sa na symfóniu chutí nielen mäsa.